Projemiz iştirakçisi kurum ve kuruluşlarda Denetleme Merci Kurulların Oluşumunun Sağlanması sonrasında belirlenen tüm kurul üyelerine yönelik “Denetleme Uygulamaları ve Raporlama Faaliyetleri” hakkında bilgilendirmeler içeren toplantı gerçekleştirildi. Tescil sahibi kuruluş denetleme mercii kurul üyeleri dışında paydaş katılımına yönelik coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgi edinmek isteyen üniversite öğrencilerinden katılım sağlandı. Toplantı içeriğinde öncelikle proje hakkında bilgilendirmeler ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

 

Denetleme uygulamaları ve raporlama faaliyetleri hakkında proje koordinatörü Ahmet TAN tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu. Örnek denetim faaliyetleri ve raporlamanın önemi konusunda denetim mercii kurulları temsilen tescil sahibi kuruluş temsilcisi “Rize Ticaret Borsası” Hacer GENÇ tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

 

Toplantı projenin ilerleyen dönemlerinde yapılacak ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi ve soru cevap uygulamaları ile sona erdi. Toplantının en önemli çıktıları hedeflenen ortak sinerjinin kurullar düzeyinde sağlanmış olması, belgelendirme uygulamalarının 2023 yılı denetim ve raporlama faaliyetlerinde etkin bir şekilde ele alınması, erişim noktaları tespiti ve güncellemelerinin proje çalıştay faaliyetine kadar yeniden revize edilerek gerekirse çalıştay sonunda interaktif tanıtımların bu verilerle yapılması görüş birliği sağlandı.

 






k